ÖSYM'nin Kırtasiye Setleri İhtiyaç Sahiplerine Veriliyor

Ege Üniversitesi ve Gaziemir Anafartalar İlkokulu işbirliğinde 1 Kalem 1 Umut Projesi ile ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara dağıtılan kalem kutusu, kalem, silgi, kalemtraş ve şekerden oluşan sınav setleri toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

ÖSYM'nin Kırtasiye Setleri İhtiyaç Sahiplerine Veriliyor
Gaziemir Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinin birlikte başlattıkları 1 Kalem 1 Umut Projesi binlerce öğrenciye umut oldu. Öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara dağıtılan kalem kutusu, kalem, silgi, kalemtraş ve şekerden oluşan sınav setlerini sınav çıkışında fakülteler önünde bilgilendirme afişleri ve kutularla bekleyerek toplanıyor.Toplanılan kırtasiye setleri İzmir’in farklı ilçelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

ALES sınavından 3 bin çocuğa yardım

Son olarak 7 Mayıs’ta yapılan ALES sınavının ardından kapılardan nöbet tutarak 3 bin kalem toplayan öğrenciler, 3 bin çocuğa daha yardım etmenin mutluluğunu yaşadı.

Daha fazla yardım toplamak için gönüllüleri bekliyorlar

Başlattıkları proje hakkında bilgi veren Gaziemir Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş, 21 üniversite öğrencisi ile ancak bu kadar kırtasiye malzemesi toplayabildiklerini belirterek, daha fazla çocuğa yardım etmek istedikleri ve bu kapsamda kendilerine destek olacak gönüllüleri beklediklerini söyledi.



Başkonuş ,” İnşallah sayımızın kısa sürede artacağını düşünüyorum. Sınav günleri velilerden ve sınavdan çıkan öğrencilerden çok büyük destek görüyoruz. Hatta bize gelip size destek olmak için elimizden gelen bir şey olursa diye telefon numaralarını veren duyarlı vatandaşlarımız bile oldu.Bu projeyi birlikte yürüttüğümüz Özlem Begiter, İpek Yıldız, Dilek Çakmak, Sena Apak, Sıla İrem Özdal,Tuğba Düdük, Özge Artan, Özge Yayla, Melis Karabağ, Zeynep Bakan, Muhbet Kösedağ, Fatma Barış, Mihriban Yılmaz, Merve Kızılkaya, Gizem Erdim, İpek Yorgun,Tuğçe Eralp,İbrahim Kosanoğlu,Yıldız Gülüşan Bora ve Elif Kayhan’a çok teşekkür ediyorum. Onlar geleceğin harikalar yaratacak öğretmenleri. Şimdiden sosyal sorumluluk konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. İleride çok daha büyük projeleri gerçekleştireceklerinden hiç şüphem yok” dedi.

Kaynak: İHA