Ordu'da 112 İstasyon Sayısı Arttı

Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, 112 Acil Sağlık Servisi istasyon sayısını arttırdıklarını belirterek, 35 olan istasyon sayısını 38’e yükselttiklerini söyledi.

Ordu'da 112 İstasyon Sayısı Arttı
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon toplantısında açıklamada bulunan Dr. İsmet Kolomuç, son dönemde 112 istasyon sayısının arttırılmasına yönelik çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kolomuç, “Hastalarımıza daha hızlı ve etkin hizmet vermek amacıyla Altınordu merkez ilçemize 7 ve 8 Nolu istasyon, Ünye ilçemize 5 nolu istasyonu kurarak istasyon sayımızı 38’e ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde Fatsa ilçemize 4 nolu istasyonu da kuracağız. Bu seviyeye gelene kadar çok yol kat ettik. 2002 yılında ilimizde sadece iki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz vardı. Önceden 112 acil sağlık hizmetlerimiz köylere ulaşamıyordu. Oturmuş bir hasta taşıma sistemimiz yoktu. Bu istasyonlarımızla artık hastalarımıza çok daha hızlı ve etkin müdahale edebiliyoruz” dedi.



“Hiçbir hamile kadın hastaneden gönderilmeyecek”

Anne ölümlerinin önüne geçmek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Kolomuç, bu konuda şunları söyledi: “Sosyal güvencesi olmayan hiçbir gebemiz, kadın doğum uzmanı muayene etmediyse hastaneden gönderilmeyecek. Sosyal güvencesi olmayan gebelerimiz sosyal devlet anlayışı gereği analık sigortasından faydalanarak kadın doğum polikliniğinden ücretsiz yararlanabilecek. Evine dönmesi riskli görülen gebelerimiz Ünye ve Fatsa ilçelerimizde imkanlar dahilinde misafir edilecek. Bu hizmetler ana ve çocuk sağlığı açısından çok önemlidir.”
Kaynak: İHA