Muş'tan Kısa Kısa

Muş Belediyesi, 2017 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinde ilk taksitlerin 31 Mayıs'a kadar ödenebileceğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için 2017 yılına ilişkin emlak ve iş yerlerine ait çevre ve emlak vergisini zamanında ödemeleri gerektiği belirtildi.

Ödemelerin her yıl iki dönem olarak taksitlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

'Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Emlak vergisinde son ödeme 31 Mayıs'ta yapılıyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise kasım ayı itibarıyla başlıyor. Bu kapsamda iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye çevre temizlik vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Mükelleflerin mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini 30 Mayıs mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, vergilerini belediyemiz veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekler.'

- MŞÜ'de kongre hazırlığı

Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi 10-13 Mayıs'ta Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) gerçekleştirilecek

Üniversiteden yapılan açıklamada, kongrenin 10 Mayıs'ta 'Geçmişle Gelecek Arasında İslam Düşünce Tarihi' başlıklı panelle başlayacağı duyuruldu.

İlki Konya’da gerçekleştirilen kongrenin Türkiye akademisinin disiplinler arası bir platformda bir araya getirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Uzun yıllardır batı düşüncesinin altında şekillenen ve günümüzde özgünlüğünü arayan Türk akademisinin içinde bulunduğu arayışlar dönemine ve düşünce dünyamızın kadim geçmişine bakma fırsatı sunan bu panelle İslam düşünce mirasımızın değerlerinin paylaşılması amaçlanıyor. 12 farklı disiplinden yüzün üzerinde akademisyenin katılacağı kongrede 130 bildiri sunulacak.'

Kaynak: AA