Muharrem İnce isyan bayrağını açtı: Aday olacağım

CHP Milletvekili Muharrem İnce Genel Başkanlığa yeterli imzayı toplaması halinde aday olacağını açıkladı.

Muharrem İnce isyan bayrağını açtı: Aday olacağım
Muharrem İnce isyan bayrağını açtı: Aday olacağım
Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan İnce çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satırt başları;

FİKRİ SAĞLAR'A KATILIYORUM


'Sarayla birlikte hareket ediyorlar, partinin içini karıştırıyorlar sözü' bundan şu çıkıyor. Bunlar kimse derhal bulmalısınız. İşte bunları kapının önüne koymalısınız. Eleştiri yaptı diye Fikri Sağlar partinin önüne koyulmaz. Ama sarayla işbirliği yapan varsa hep birlikte partinin önüne koyalım. Bunu söylediğinize göre biliyorsunuz demektir. Ben Fikri Sağlar'ın eleştirilerini katılıyorum.

BEN TERBİYE EDİLMEM


Ben disiplinli bir adamım ama disiplinle terbiye edilmem. Ne zaman nerede ne söyleyeceğimi iyi bilirim. Ne saraydan ne de CHP'deki sopadan korkarım. Ben 99 gecesi parti baraja takıldığında sabaha kadar ağlayan il başkanıyım. Ben o genel merkez binasının önünden geçerken apartmanda bir dairem olduğunu düşünürüm. Gönül bağıyla bağlıyım partime. Ama seçildiği gün, üye olduğu gün parti yöneticisi olanlar 99'da ben sabaha kadar ağlarken başka partilerde milletvekili adayı olanlar beni disiplinle terbiye edemezler.

PARTİYİ BEN Mİ KARIŞTIRIYORUM?

Partiyi karıştırıyorsun diyorlar. Ya kardeşim partiyi düzeltiyorum. 7 yılda 7 parti sözcüsü değişti, 130 genel başkan yardımcısı değişti. Bunların hepsi suçlu, bir daha değiştireceğiz sekizinci sözcü geldiğinde çözeceğiz öyle mi? Eğer olacaksan razıyım ben gerekirse çekilirim.

BÖKE KEŞKE DAHA ÖNCE SÖYLESEYDİ...


Böke keşke 7 Haziran'da o hükümet kurma çalışmaları devam ederken bunları söyleseydi daha şık olurdu. Boş bir süreçti 38 güren süren. O zaman da yeni seçilmişti ama partinin koalisyon görüşme toplantılarına katılacak kadar büyük bir görevdeydi. Keşke o süreçte söyleseydi daha iyi olurdu.

MUSTAFA KEMAL GİNDİCE CHP BATMAMIŞ, SİZ GİDİNCE Mİ BATACAK?

Dış mihraklar diyorlar sana karşıyım ama dış mihrakların adamı değilim. CHP yönetimi sana da karşıyım. Yanlış yönetiyorsun sana karşı olduğumda sarayın adamı mı oluyorum. O zaman AKP ile aynı kafadasınız siz. AKP kendisine karşı çıkana dış mihrak diyor, CHP yönetimi kendisine karşı çıkana dış mihrak diyor. Tayyip Erdoğan ben gidersem devlet batar diyor. CHP yönetimi ne diyor 'Ben gidersem parti batar' diyor. Ya kardeşim Mustafa Kemal gitmiş batmamış, sen gidersen niye batsın? Bu çaresizliğin bir ifadesidir. Ben kimsenin adamı değilim. Sarayla bir işbirliği içinde olduğumu kanıtlasınlar ben siyaseti bırakırım. 

ADAY OLACAĞIM


CHP Milletvekili Muharrem İnce Genel Başkanlığa yeterli imzayı toplaması halinde aday olacağını açıkladı. 'Kurultay yönetimi yetki verir, partinin tapusunu vermez ve partiyi yönetenler her şeyi yapma hakkına sahip değillerdir' diyen İnce şu ifadeleri kullandı:

'CHP aday olacağım demekle aday olunmuyor. Kurultay delegelerinin yüzde 10 imzasıyla aday olabilirsiniz. Bin 200 desek 120'siyle aday olabilirsiniz. 120 imza size vermezlerse aday olamazsınız. 120 imzayı size verirlerse aday olacak mısınız diye sorarsanız? Tabi ki yeterli imzayı bulursam genel başkan adayı olacağım.'