'Kariyer Ve İstihdam Günleri, İş Arama Becerileri' Konferansı

Ünye ilçesinde 'Kariyer ve İstihdam Günleri, İş Arama Becerileri' konferansı düzenlendi.

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma ve İş Kurumu Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Girişimcilik ve Kariyer Kulübü işbirliğiyle fakülte salonunda konferans gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, burada yaptığı konulmada, 'her işi yaparım, elimden her iş gelir' diyen bir işçiyi artık işverenlerin ideal bir işçi olarak görmediğini söyledi.

Daha önceden ortaokul mezunlarının iş bulamadığını, bu durumun şimdi ise lise, iki veya dört yıllık lisans ve yüksek lisansa kadar geldiğini belirten Mehel, 'Hatta bunlara yurt dışı ve master da eklendi. Ben öğrencilerimize işverenlerle iş görüşmelerinde bir farkındalık yaratmadıkları sürece kesinlikle iş konusunda işsizliğe katkı olurlar görüşündeyim. Onun için bir farkındalık yaratmanız mutlak ve kaçınılmazdır.' dedi.

Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sakal da dünyada ve Türkiye'deki nüfus ile istihdam edilen ve işsiz olan kişi sayısını değerlendirdi.

Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak da öğrencilere iş başvurusu konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konferansın ardından bahçede kurulan işletmelere ait stantlar gezildi.

Etkinliğe Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ile ilçedeki özel işletmelerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA