Karayolu Trafik Haftası

Karayolu Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde program düzenlendi.

Programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, il protokol üyeleri ile çok sayıda emniyet mensubu ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Edirne’deki tescilli araç sayısının 153 bine ulaştığını söyledi.

Trafik kazalarının önlenmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Soydan şunları kaydetti:

“Tescilli araç sayısının 153 bine ulaştığı ilimizde il genelinde 2016 yılında toplam 1473 kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen bu kazalarda 18 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Vatandaşlarımızın öncelikle kendi can güvenliklerini düşünerek trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Trafik kazalarını tamamen önleyebilmek mümkün değildir. Ancak bu kazaları sayıları ve sonuçları itibarıyla en az seviyeye indirmek bizlerin elindedir.”

Daha sonra 2008'de geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan kimya mühendisi Mehmet Abdu, kaza sonrası sonra yaşamında meydana gelen farklılıkları anlattı.

Törende yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve başarılı emniyet personellerine ödülleri verildi.

Kaynak: AA