İşitme Engelliler Olimpiyatlarına Ödüllü Logo

Samsun'da düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda kullanılacak logo, Uluslararası HiiiBrand Awards Tasarım Yarışması'nda üçüncülük ödülüne layık görüldü Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 'Logo, olimpiyat ruhuna ve işitme engelliler dünyasına hitap edecek şekilde tasarlandı' 'Binlerce yabancı sporcu misafirimizi Türkiye'mizde ağırlamanın heyecanını yaşayacağız. Tarihimizin en geniş katılımlı uluslararası spor organizasyonu olacak olimpiyatlar için hazırlıklarımızı hummalı şekilde sürdürüyoruz'

İLYAS GÜN - Samsun'da düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) kullanılacak logo, Uluslararası HiiiBrand Awards Tasarım Yarışması'nda üçüncü oldu.

Samsun'da 18-30 Temmuz'da gerçekleştirilecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklar sürüyor. Olimpiyatlarda kullanılması amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Saylan tarafından tasarlanan logoda sülün, el, zeytin dalı, lale motifleri ile olimpiyat ateşi ve renkleri yer alıyor.

Olimpiyat Komitesince beğenilen logo, Uluslararası HiiiBrand Awards Tasarım Yarışması'nda da üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Öte yandan, kentte olimpiyatlarda kullanılacak tesislerin çoğu tamamlandı. Yapımı devam eden 3 tesisin de bu ayın sonunda tamamlanacağı öğrenildi.

- 'Logo birçok anlamı içinde barındırıyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası HiiiBrand Awards Tasarım Yarışması'nda ödül alan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları resmi logosunun, Olimpiyat Komitesi tarafından da beğenildiğini söyledi.

Logonun, birçok anlamı barındırdığına işaret eden Kılıç, 'Logo, olimpiyat ruhuna ve işitme engelliler dünyasına hitap edecek şekilde tasarlandı. Samsun'umuzda düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nın logosunda kentimizin simgelerinden sülün, işitme engelliler iletişim diline atıfta bulunması için el, barış ve dostluk vurgusu için zeytin dalı, Türkiye'yi simgelemesi için de lale motifi yer alıyor. Logoda olimpiyat ruhu da ifade ediliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kılıç, ön kayıt başvurularına göre oyunlar tarihindeki en geniş katılımlı organizasyonun Samsun'da olacağına dikkati çekerek, '18-30 Temmuz tarihlerinde binlerce yabancı sporcu misafirimizi Türkiye'mizde ağırlamanın heyecanını yaşayacağız. Tarihimizin en geniş katılımlı uluslararası spor organizasyonu olacak olimpiyatlar için hazırlıklarımızı hummalı şekilde sürdürüyoruz. Türkiye'nin organizasyon düzenleme konusundaki bilgisi ve tecrübesini, Samsun'umuzdan dünyaya en güzel şekilde göstereceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA