'İhracatçıyla Artık Doğrudan Çalışacağız'

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: 'Önümüzdeki yılbaşından itibaren doğrudan ihracatçıyla çalışma projemizi erkene aldık. Bu haftadan itibaren sizlerle doğrudan çalışmaya başlayacağız'

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, kendilerinden daha fazla faydalanmasını istedikleri ihracatçılarla bu haftadan itibaren doğrudan çalışmaya başlayacaklarını belirtti.

Yıldırım, Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde düzenlenen 'İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu İş Birliği' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Eximbank'ın aktif büyüklüğüne göre Türkiye’deki 52 banka içinde 11'inci olduğunu belirtti.

İhracata destek olmak amacı ile sermayelerinin 10 milyar liraya çıkartıldığını belirten Yıldırım, 'Kredi Garanti Fonuyla olan çalışmamızı Portföy Garanti Sistemine dönüştürdükten sonra bu haftadan itibaren sizlerle doğrudan çalışmaya başlayacağız. Tam bunu hissetmediniz. Önümüzdeki yılbaşından itibaren doğrudan ihracatçıyla çalışma projemizi biz erkene aldık. İhracatçılarımız, Türk Eximbank'ın kredilerinden portföy garanti sisteminden daha fazla faydalanabilsinler diye.' dedi.

Amaçlarının daha çok ihracatçıyla çalışmak olduğunun altını çizen Yıldırım, Türk Eximbank olarak Bursa ve Adana şubelerinin bu ay itibarıyla hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi. Yıldırım daha sonra ise Konya, Kayseri ve Antalya'da şube açacaklarını, iş dünyasına daha hızlı ve iyi hizmet vereceklerini vurguladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise anayasa değişikliği halk oylamasının ardından ülkenin en önemli önceliğinin ekonomi olması gerektiğinin altını çizdi.

Türk Eximbank'ın sağladığı uygun kredilerle ihracatçının yüzünü güldürdüğünü işaret eden Ünlütürk, iş dünyasına verdiği desteklerden dolayı Adnan Yıldırım'a teşekkür etti.
Kaynak: AA