'Geleceğime Işık Tut' Projesiyle Doğu İle Batı Arasında Gönül Köprüsü

Bir grup tıp fakültesi öğrencisinin kurduğu Avicenna Sağlık Platformu, Siverek ilçesine bağlı Narlıkaya köyünde yaptıkları ücretsiz sağlık taramasının ardından köy okuluna kütüphane kurup, öğrencilere elbise ve kırtasiye yardımında bulundu.

'Geleceğime Işık Tut' Projesiyle Doğu İle Batı Arasında Gönül Köprüsü
Narlıkaya Ortaokulu idarecileri tarafından köye davet edilen platform üyesi çoğu tıp okuyan 25 üniversiteli genç, okuldaki yaklaşık 600 öğrencinin sağlık taramasını yapıp diş fırçası ve diş macunu dağıtarak, diş sağlığıyla ilgili genel temizliğin önemini anlattı. Geceyi köyde geçiren üniversiteli gençler, ilçe merkezinde öğrencilerle birlikte sinemaya giderek film izledi. İçerisinde elbise, ayakkabı, kitap, kırtasiye, sağlık malzemesi ile kütüphane dolaplarının bulunduğu yardım malzemelerini okula teslim eden üniversiteliler, köy okulu öğrencileriyle birlikte kütüphane dolaplarını düzenleyerek kitapları yerleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan platform gönüllüsü İstanbul Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretim Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Adel, ’Geleceğime Işık Tut’ projesinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızla birlikte 4 ay boyunca çok uğraştık ve çabaladık. Buraya geldiğimizde köy halkıyla buradaki çocuklarla buluştuğumuzda şunu his ettik. Evet, gerçekten doğu ile barı arasındaki o gönül köprüsü kurulmalı. Çünkü tamamen batıda olan doğuyu hiç bir şekilde görmemiş arkadaşlar var, onların buraya geldiğinde izlenimi şuydu, biz doğuyu, Şanlıurfa’yı, Batman’ı, Bingöl’ü ya da Solhan’ı bütün Doğu’yu ve Güneydoğu’yu sadece televizyonlardan, terör örgütlerindeki problemleriyle biliyorduk, öyle gördük. Buraya geldiğimizde şunu gördük, buranın insanı çok misafirperver, Şanlıurfa’nın Siverek’in, Narlıkaya’nın, Güneydoğu’nun, Doğu Anadolu insanının gerçekten sıcak insanlar ve vatanına, milletine bağlı insanlar. Ben bu toprakları bilen bir insan olarak söylüyorum ki aradaki gönül köprüsü mutlaka kurulmalı, doğu ile batı arasındaki o sıcaklık, insanların kaynaşması olmalı ki bu vatanda birbirimize daha iyi kenetlenelim, daha çok birbirimize bağlanalım ve bu kardeşliğimizi pekiştirelim" dedi.

Platformla sosyal medya üzerinden irtibat kurduğunu söyleyen Narlıkaya Ortaokulu Müdürü Burcu İyisan, "Arkadaşlar buraya gelirken çok büyük bir enerjiyle geldiler, iki gün boyunca sağlık taraması yaparak, güzel bir kütüphane okulumuza kazandırdılar. Bunun getirisinin çok olacağını düşünüyorum. Maddi tarafı bir yana manevi tarafı çok daha fazla olacak. Bu kütüphane sayesinde çocuklarımızın ufku açılacak. Bu çalışmalarından dolayı platform üyelerine, Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu projenin başından sonuna kadar maddi ve manevi olarak bizi destekledi. Umarım okulumuz ve diğer okullarımız adına çok daha güzel projeleri görme imkanımız olur" diye konuştu.

Okul öğrencileri ile köylüler, üniversiteli gençlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA