Gaziantep Büyükşehir'e Ulaşım Ödülü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ana planı kapsamında yaptığı “Kent Merkezi Kavşak Verimliliği Artışı” projesi “2017 Verimlilik Proje Ödüllerinde ödül almaya hak kazandı.

Gaziantep Büyükşehir'e Ulaşım Ödülü
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kent merkezinde başlattığı “sola dönüş yasakları” Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü.

Fatma Şahin ödülünü Verimlilik Haftası kapsamında Ankara’da düzenlenen Verimlilik Ödül Töreninde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün elinden aldı.

Sola dönüş yasakları

Kent trafiğine alternatif çözümler üretmek isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki bazı kavşak ve caddelerde sola dönüşlere yasak getirmişti.

Bu çerçevede çalışmalar yapan belediye, trafiğin en yoğun olduğu noktalarda sola dönüş yasakları getirerek trafiği rahatlattı.

Ulaşım ana planı kapsamında kent merkezindeki kavşaklarda uygulanan “Sola Dönüş Yasağı Uygulamaları” neticesinde gecikme sürelerinde ortalama yüzde 49 iyileşme sağlanmış, kavşak hizmet seviyesinde ve emisyon salınım değerlerinde iyileşmeler görülmüştü. Bu çalışma sayesinde yıllık yakıt tüketimi kazancı, yıllık zaman kazancı ve emisyon tüketimi kazancı sağlandığı tespit edildi.
Kaynak: İHA