Engelli Çocuklar Eğitim Görüyor Anneleri Meslek Öğreniyor

Sakarya'nın Hendek ilçesinde farklı yaş gruplarından engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda, engelli çocukların anneleri de okul atölyesinde meslek öğreniyor

Hendek ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce faaliyete geçirilen Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda engelli çocuklar eğitim alırken, anneleri de meslek öğreniyor.

İlçede, farklı yaş gruplarında engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda, engelli çocukların anneleri, çocuklarının çıkış saatine kadar okulun atölyesinde meslek dersleri alıyor.

Anneler okulda katıldıkları kurslar sayesinde, çocuklarını beklerken meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Okul müdürü Orhan Karagözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında 70 öğrenci, 6 rehber personel ve 30 öğretmenin olduğunu söyledi.

Velilerin ve öğrencilerin günlük yaşam becerilerini arttırmak ve öğrencilerin sosyal iletişim becerilerini geliştirmek için mücadele ettiklerini belirten Karagözlü, şunları kaydetti:

'Ana sınıfından lise son sınıfına ve 23 yaşına kadar öğrencilerimiz mevcut. Öğrenciler kendi kademelerine göre eğitim alıyorlar. Ana sınıfı öğrencileri daha ziyade oyun ağırlıklı çalışıyorlar. Birinci sınıftan lise son sınıfına kadar öğrencilerimizin el becerileri gelişiyor. Diğer okullarda ne varsa bizim okulda da hepsi mevcut burada. Bunlara ilaveden de motor becerilerini geliştirecek el becerilerini geliştirecek ve öz bakım becerilerini geliştirecek çalışmalar yapıyoruz. Bizim ilk amacımız burada öğrencilerin bağımsız hareket edebilmeleridir. Kendi başlarına kendi işlerini halledebilecek duruma gelebilmeleri için çaba sarf ediyoruz.'

Karagözlü, okula gelen 22 anne olduğunu, annelerin de çocukları derste olduğu zamanda rölyef, el sanatları, polyester ve yağlı boya, cam ve mozaik cam atölyelerinde eğitim aldığını söyledi.

Böylece çocukları ders yaparken annelerin de gayet rahat ve mutlu, vakit geçirdiklerini ifade eden Karagözlü, 'Aynı zamanda bizlere de rehberlik ediyorlar. Öğrencilerin gelişimi açısından, öğrencileri daha yakından tanıyabiliyoruz. Öğretmenlerimizle istişare ederek daha güzel şeyler başarıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA