Bir Yastıkta Kocayan Çiftler Ödüllendirildi

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aile Haftası dolayısıyla evliliklerini uzun yıllar mutlu bir şekilde sürdüren çiftleri ödüllendirdi.

Aile Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Vali Şentürk, törende yaptığı konuşmada, ailenin bir toplumu ayakta tutan en önemli unsur olduğunu belirterek, Aile Haftası'nın da aile değerlerinin korunması, himaye edilmesi konularında, toplumda duyarlılık sağlanması amacıyla kutlandığını kaydetti.

Ailenin, Türk toplumunun en güçlü kalesi olduğunu ifade eden Şentürk, şunları söyledi:

'Türk toplumunun birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, huzurumuzu kaçırmak isteyen güçlere fırsat vermeyelim. Gençlerimiz, evliliklerde Hz. Peygamberimizin evlilik ahlakını örnek almalıdır. Maneviyat olmazsa o ailede huzur, mutluluk olmaz. Bugünkü programda, evlilik hayatlarını uzun yıllar boyunca mutlu ve huzurlu bir şekilde devam ettiren ve bu yönüyle örnek olan çiftlerimize ve vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine ödüller vereceğiz. Ahlaki, toplumsal ve manevi sorumluluk bilinci içerisinde evlilik hayatlarını idame ettiren ailelerimizi kutluyorum.'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara'da Aile Haftası'nda yaptıkları çalışmalar hakında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Vali Şentürk, Kırşehir'de evliliklerinde 40, 50 ve 60 yılı dolduran çiftler ile şehit aileleri ve hafta etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyelerle ödülendirdi.

Kişisel gelişim uzmanı Alişan Kapaklıkaya'nın da 'Ailemize Ne Oldu' konulu sunum yaptığı törene, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA