Ardahan'da İşgalci Rus Subayın Çürümemiş Cesedinin Bulunması

ATSO Başkanı Demirci: ' Ardahan'da bir müze kurulmasını istiyoruz'.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Ardahan'da bir müze kurulmasını istediklerini söyledi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'daki bir kazı sırasında bulunan işgalci Rus subaya ait olduğu belirtilen çürümemiş ceset üzerine kente yoğun bir ilgi oluşmaya başladığına işaret etti.

Ardahan sınırları içinde bulunan bir çok materyalin Kars'taki müzeye götürüldüğüne dikkati çeken Demirci, 'Kars Müzesi'ni defalarca gezdim, burada sergilenen eserlerin neredeyse yüzde 70'i Ardahan sınırlarında çıkmış eserler. Bunu bir ayırımcılık anlamında demiyorum ama bizim kültür varlıklarımızın bizim üzerimizde sergilenmesini istiyoruz. İlimizin tanıtımı için çok önemli olacağını düşünüyorum.' dedi.

Demirci, Ardahan'a en kısa sürede bir müze kurulmasını istediklerini söyledi. Kültür ve turizm değeri taşıyan materyalin Ardahan'a fayda sağlaması gerektiğini anlatan Demirci, şunları söyledi:

'Son durum da gösteriyor ki, bu tür tarihi ve kültürel varlıklar şehre ilgiyi attırıyor. Son bir hafta okuduğum kadarıyla Rusya basınında Ardahan yer alıyor. Bu tür değerlerin ilimizde kalması için çok acilen müze gerek. Müzeyi ilimizin tanıtımı ve turizmi için önemli bulmaktayım. İlimizin zaten turizm için bir çıkışı söz konusu. Bir müze ile bunun desteklenmesi gerek.'
Kaynak: AA