Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Türk Üniversiteleri Fuarında İlgi Odağı Oldu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Almanya’da düzenlenen Türk Üniversiteleri Fuarında ilgi odağı oldu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Türk Üniversiteleri Fuarında İlgi Odağı Oldu
Trucas tarafından düzenlenen “IX. Türk Üniversiteleri Fuarı” 7 Mayıs Pazar günü Pullman Hotel Köln’de gerçekleştirildi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yerleşik Türkler ve Türkçe bilenlerce büyük ilgi gösterilen fuara gelen gençler ve aileleri, 23 değişik üniversitenin imkânlarını ve Türk Yükseköğretim Sistemini tanıdılar. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Köln Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer tarafından ziyaret edilen IX. Türk Üniversiteleri Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Anadolu Üniversitesi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Fuarda; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Sinan Aydın, Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Yüzer ve Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, İkinci Üniversite ve Avrupa’daki Türklere yönelik eğitim-öğretim hizmetleri hakkında bilgi verdiler.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler kadar onlarla birlikte gelen aileleri de ikinci üniversite uygulamasına ilgi göstererek ön kayıt yaptırdılar. IX. Türk Üniversiteleri Fuarı’na gelen ziyaretçilere ayrıca, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi standında başta Türk Yükseköğretim Sistemi olmak üzere Anadolu Üniversitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programı hakkında da bilgilendirmede bulunuldu.

Fuar hakkındaki görüşlerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, “Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi vizyonu olan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi ile nerede Türkçe konuşan birey varsa orada öğrenim hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Yüzer ise, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin İkinci Üniversite aracılığy Avrupa’daki üniversite mezunlarının değişik alanlarda önemli eğitim fırsatları sunduğunu belirtti.

Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Sistemi aracılığıyla 30 yılı aşkın bir süredir Batı Avrupa’daki 7 ülke 12 merkezde yükseköğretim, MEB iş birliğiyle ortaokul ve lise öğretimi hizmeti sunduğunu belirten Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Atilla Doğan ise, Avrupa’daki 22 ülkede öğrencilerinin bulunduğuna da dikkat çekti. Dr. Doğan ayrıca, https://www.anadolu-uni.de adresine girerek Batı Avrupa Programları hakkında bilgi alınabileceğini ve 26 Mayıs tarihine kadar yükseköğretim programlarına başvuru yapılabileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA