4. Trabzon Kitap Fuarı Sona Erdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, 90 yazar ve 90 yayınevinin katıldığı 4. Trabzon Kitap Fuarı sona erdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki fuarda bu sene çocuk edebiyatı, tarih, dini ilimler, kişisel gelişim, eğitim alanlarında Türkiye'nin tanıdığı birçok yazarın katıldığı, belediyeye ait otobüslerle 24 okuldan birçok öğrencinin de fuara ücretsiz olarak taşındığı ifade edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da açılan Karadeniz'in en büyük kitap fuarına gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı kitapseverlere teşekkür ederek, 'Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Kitap fuarıyla büyük bir kültür şöleni yaşadık.' değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, fuarda yazarların okuyucularıyla buluştuklarını da anımsatarak, şöyle devam etti:

'Fuarı ziyaret eden vatandaşlar indirimli kitap alma imkanı elde etti. Biz yayınevlerini ve yazarları halkla buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Herhangi bir ücret talep etmedik. '

Öte yandan, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın da fuarın son gününde kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldiği bildirildi.

Kaynak: AA