100. Yıl Çankaya Evi Hızla Yükseliyor

Çankaya Belediyesi, semt sakinlerinin sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla hizmet verdiği Çankaya Evlerine yenilerini ekliyor. Mevcut 22 Çankaya Eviyle 13 binden fazla vatandaşa hizmet veren Belediyenin 100. Yıl’da hizmete açacağı yeni Çankaya Evinin inşaatı da hızla yükseliyor.

100. Yıl Çankaya Evi Hızla Yükseliyor
Çankaya Belediyesinin, temelini geçtiğimiz aylarda attığı ve Kasım ayında açılması planlanan 100. Yıl Çankaya Evinin inşaatı da hızla yükseliyor. Belediye, 2016 yılının son üç ayındaki yatırım programı kapsamında temelini attığı Oran Çankaya Evi ve 100. Yıl Çankaya Evleri ile birlikte 2017’de evlerinin sayısını 26’ya çıkarmış olacak. Kısa süre içerisinde Bilkent Üniversiteler Mahallesi’nde açılacak ve Muhsin Ertuğrul Mahallesi’nde temeli atılacak Çankaya Evleri ile daha çok Ankaralıya ulaşılmış olacak. Belediye, 26 Çankaya Evi’nde 20 bin kişiye hizmet vermeyi hedefliyor.

Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in "21. yüzyılın halkevleri" olarak nitelendirdiği Çankaya Evleri, özellikle semtlerde kolay ulaşılabilir olması sebebiyle bölge sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Halkın kişisel ilgi alanlarında kendini geliştirebileceği, meslek edindirme kurslarına katılabileceği Çankaya Evlerinin önemli bir fırsat ve hizmet sunduğunu dile getiren Alper Taşdelen, “100. Yıl bölgesine yatırımlarımız son hızla devam ediyor. Kent meydanı ve pazar yerinin ardından bölgede Çankaya Evimizi de hizmete açacağız. Buralar Çankayalıların evi, halkın evi. Vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda yararlanabilirler. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyük anne ve büyük babalara aynı anda hizmet verebilen evlerimizin kapıları genç arkadaşlarımıza da açık. Gençlerimiz buralarda kütüphaneden faydalanıp derslerine çalışabilirler. Biz bu evleri her yaş grubuna göre tasarladık. Daha büyük kapasitede planladığımız yeni Çankaya Evlerimiz de hizmete girdiğinde 20 bin Çankayalıya bu hizmetleri sunmuş olacağız” diye konuştu.

Resim, dikiş, yabancı dil, bilgisayar gibi hobiden meslek edindirmeye kadar yaklaşık 100 farklı dalda hizmet verilen Çankaya Evlerinde vatandaşların sosyalleşmesine de olanak sağlanıyor. Masal ve oyun odalarında çocukların eğlenerek öğrendiği, etüt merkezlerinde öğrencilerin ders çalışabildiği Çankaya Evlerinde, yaşlılar için film izleme, spor yapma, kitap-gazete okuma gibi alanların bulunduğu Baharevleri de yer alıyor. “Kadın Hakları”, “Anne Çocuk-İlişkileri”, “Aile İçi Eğitim”, “Kadın Sağlığı”, “Tüketici Hakları” gibi çeşitli konularda seminerlerin düzenlendiği evlerde yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe eğitimi de veriliyor. Semtlerde bulunan evlere ilişkin ayrıntılı bilgi www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesinden ve 458 89 00 numaralı telefondan alınabiliyor.
Kaynak: İHA