TMO 150 Ton Fındık Aldı

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: '24 Nisan'dan bu yana piyasada olan TMO'nun şu ana kadar 150 ton fındığı alarak deposuna koyduğunu öğrendik. Üretici TMO'ya ürününü vermekten son derece memnun'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 24 Nisan'dan bu yana fındık piyasasında olan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) şu ana kadar 150 ton fındığı alarak deposuna koyduğunu öğrendiklerini belirterek, 'Üretici TMO'ya ürününü vermekten son derece memnun.' dedi.

Soydan, TMO'nun Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi'ndeki fındık alım merkezini ziyaret etti.

Burada yetkililerle bir süre görüşen Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO'nun haftanın yedi günü üreticilerden fındık aldığını söyledi.

Daha önceden TMO'dan randevu alan üreticilerin gönül rahatlığıyla fındıklarını sattığını dile getiren Soydan, 24 Nisan'dan bu yana piyasada olan TMO'nun şu ana kadar 150 ton fındığı alarak deposuna koyduğunu öğrendiklerini belirtti.

Soydan, üreticinin TMO'ya ürününü vermekten son derece memnun olduğuna dikkati çekerek, 'Gözlemlerimize göre TMO'ya en çok ilgi Ordu'da. Ordu'da henüz serbest piyasa rakamları 10 liranın üzerine çıkmadığı için üreticilerimizin tercihi TMO oluyor. Ayrıca yetkililerden aldığımız bilgiye göre bundan sonrası için de TMO'dan randevu alan üreticilerimizin sayısı hayli fazla.' diye konuştu.

TMO'nun gelecek sezonda da piyasada olmasını dilediklerini kaydeden Soydan, 'İnşallah yetkili makamlar bu yönde karar alır. Serbest piyasa koşullarının üreticilerimiz adına çok fayda sağlamadığı ortada. Bu nokta TMO modeli üreticilerimizin hakkını sonuna kadar savunacaktır.' ifadesini kullandı.

Arslan Soydan, henüz pazara fındık sunmayan üreticilerin gönül rahatlığıyla TMO'ya fındıklarını getirebileceklerini belirterek, TMO'nun üreticileri mağdur etmeyecek şekilde ödemeleri zamanında yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA