Manyas'ta Geleneksel Köy Hayrı Yapıldı

Manyas ilçesinin kırsal bölgesinde bulunan Çamlı Mahallesi'nde köy hayrının 58'incisi gerçekleştirildi.

Her yıl mayıs ayının ilk pazar gününde gerçekleştirilen köy hayrına, çevre mahalledekiler ve Çamlı Mahallesi'nde ikamet edenlerin yakınları katıldı. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinlikte köy meydanında kurulan sofralarda gelen misafirlere yemek ikram edildi.

Çamlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Çıngıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1959 yılında dedeleri tarafından başlatılan köy hayrını devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu etkinliğin son yıllarda Bandırma, Susurluk ve Gönen ilçelerindeki mahallelere örnek olduğunu belirten Çıngıl, 'Şimdi bu mahallelerimiz de köy hayırlarını yapıyorlar. 700 nüfusa sahip olan Çamlı Mahallesi'nde ikamet eden her hane köy hayrına maddi gücü nispetinde para, gıda veya hayvan bağışında bulunuyor. Yemekleri ise köy hayrından bir gün önce imece usulüyle kadınlı, erkekli hazırlıyoruz. Pazar günü ise köy meydanına açılan sofralarda gençlerimiz konuklarımıza hazırlanan yemekleri ikram ediyorlar. Bu etkinliğimize Manyas'ın dışında çevre ilçelerden de çok sayıda konuk geliyor. Bir festival havasında geçiyor. Dedelerimizden devraldığımız bu güzel etkinliği biz de geleceğe taşımanın sözünü verdik.' diye konuştu.

Etkinliğe, Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: AA