Manisa'dan Kısa Kısa

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Manisa ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Salihli ilçesine bağlı Poyraz Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen geleneksel Arap Dede Hayrı'nın 13'üncüsü yapıldı.

Poyraz Mahallesi Arap Dede mevkisinde gerçekleştirilen hayır yemeğinde Kur’an-ı Kerim okunup yaklaşık 8 bin kişiye yemek ikram edildi.

Salihli Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Bilgi, Arap Dede'nin, Anadolu'nun fethinde önemli bir rolü olan alimlerden olduğuna inanıldığını söyledi.

Poyraz Mahallesi Muhtarı Zeki Girgin ise mahallenin en az 550 yıllık bir tarihe sahip olduğunu, halk inanışına göre bir Anadolu Alpereni olduğuna inanılan Arap Dede'yi her yıl düzenlenen etkinlikle andıklarını aktardı.

Girgin, 'Her yıl imece usulüyle yemekler hazırlayıp mahallemizi ziyaret eden binlerce kişiye yemek ikram ediliyor. Bu yıl 8 bin kişilik yemek hazırlandı ve tamamı tükendi. Çevre ilçeler hatta illerden gelen vatandaşlarımız burada hayır yemekleri yiyip hem akraba ve dostları ile hasret gideriyor, hem de Arap Dede'nin mezarı başında dua ediyor.' dedi.

- Turgutlu'da Hıdırellez şenliği

Turgutlu ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi'nde 7. Hıdırellez şenliği düzenlendi.

Turgutlu Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren'in katıldığı programda şehitler için Kuran-ı Kerim okunurken, dualar edildi.

Kaymakam Turan, vatandaşlara yöresel et yemeği olan keşkek ikram etti.

Yerel sanatçıların seslendirdiği türküler ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile vatandaşlar keyifli anlar geçirdi.

Kaymakam Turan, protokolle birlikte Halk Eğitim Merkezi'ndeki eğitimini tamamlayan kursiyerlere belgelerini verdi.

Osmancık Mahallesi Hıdırellez şenliği, protokol üyelerinin vatandaşlara gül dağıtımıyla son buldu.

Kaynak: AA