Huzurevindeki Yaşlılar İçin Doğum Günü Kutlaması

İnebolu Huzurevi'nde kalan yaşlılar için 5 ay önce başlatılan doğum günü kutlaması geleneksel hale getirildi.

İnebolu Huzurevi Müdürü Salih Karamehmetoğlu, AA muhabirine, her ay toplu olarak doğum günü programı düzenlediklerini söyledi.

Nisan ve mayıs doğumlu 9 yaşlı için doğum günü programı gerçekleştirdiklerini söyleyen Karamehmetoğlu, 'Hayatlarının son dönemlerini huzurevinde, ailelerinden uzakta geçiren yaşlılarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmek için bu uygulamayı başlattık.' dedi.

Program için hazırlattıkları yaş günü pastasını yaşlılarla birlikte kestiklerini belirten Karamehmetoğlu, 'Her ay 4-5 yaşlımız için doğum günü kutluyoruz. Bu sefer iki ayı birleştirip 9 yaşlımız için bu etkinliği düzenledik. Birlikte yaş pasta kestik, hediyeler verdik. Daha sonra müzik eşliğinde eğlence düzenledik. Yaşlılarımız uygulamadan çok memnun kaldı. Onların memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor.' diye konuştu.

Yaşlılardan emekli öğretmen Nezahat Bekar da 'Bu yıl 92 yaşıma girdim. Uzun yıllardan sonra ilk kez doğum günümü kutladım ve çok mutlu oldum. Bizleri unutmayan yetkililere teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA