Gelibolu'da Köy Hayırları

Fındıklı ve Şadıllı köy hayırlarının bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirildi.

Gelibolu ilçesinde, Fındıklı ve Şadıllı köy hayırlarının bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirildi.

Fındıklı köyündeki etkinlik, köy camisinde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasıyla başladı. Daha sonra şükür ve yağmur duaları yapıldı.

Köy muhtarı Mustafa Çoban, bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştirdikleri etkinlik için 3 bin kişilik ikram hazırladıklarını söyledi. Her geçen yıl daha çok kitlelere ulaştıklarını belirten Çoban, 'Bir yıl boyunca kazandıklarımıza şükretmek, birlik ve beraberliği sağlamak için düzenlediğimiz hayrımız her yıl üstüne koyarak daha güzel bir hale geliyor. Hiç ara vermeden bu geleneğimizi sürdürdük.' dedi.

Şadıllı köyünde ise okul bahçesinde gerçekleştirilen hayırda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutulmasının ardından davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

Şadıllı Köyü Muhtarı Recep Deniz, yaptığı açıklamada, 'Bu yıl da hayrımızı dualarla yaptık. Rabbim hayırlı mahsuller versin. Hayrımıza katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum.' dedi.

Etkinliklere, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA