Aksaray'da Hıdırellez Kutlamaları

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Aksaray'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinlik merkez Helvadere 12. Hasandağı şenlik alanında yapıldı.

Vali Aykut Pekmez, burada yaptığı konuşmada, milleti millet yapan en önemli değerlerden birisinin ortak gelenekler olduğunu söyledi.

Hıdırellez'in Orta Asya'dan beri sürdürülen bir gelenek olduğunu ifade eden Vali Pekmez, 'Hıdırellez, bu ortak geleneklerimizden ve sürdürdüğümüz geleneklerden bir tanesi. Bugün kıştan çıkmanın, toprağın uyanması ile bolluğun bereketin başladığı gün olarak kabul ediliyor. Bugün insanlarımız bir araya gelerek hasret gideriyor. Birbirini tanımayan insanlarımız bu vesileyle bir araya geliyor. Bu birlik ve beraberliğimiz pekişmesi için önemli bir etken.' diye konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise baharın geldiğini gösteren bugünün, kültürün önemli bir parçası olduğunu dile getirerek, bu yılın bol ve bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi, Hıdırellez şenliklerinin geleneksel yarışmalarından halat çekme, çuval yarışları ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Yarışmalarda Vali Aykut Pekmez, milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Helvadere Belediye Başkanı Hüseyin Akyol ve vatandaşlar Hıdırellez yarışmalarında halat çekme yarışı yaptılar.

Halk ozanları ve yöresel sanatçıların müzik dinletileri, geleneksel yumurta tokuşturma yapan vatandaşlar halay çekerek yöresel halk oyunları oynadı.

Kaynak: AA