528 Üniversiteli 'Bağımsızlığa' Pedal Çevirdi

Eymir Gölü’nde gerçekleşen organizasyonda üniversiteli 528 genç, bağımsızlık için pedal çevirdi.

528 Üniversiteli 'Bağımsızlığa' Pedal Çevirdi
Gazi Üniversitesi, Genç Yeşilay Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Bağımsızlığa Pedal Çevir” etkinliğinin beşincisi 528 üniversiteli öğrencinin katılımı ile Eymir Gölü’nde gerçekleştirildi.

Öğrenciler hem sıcak havanın keyfini çıkardı hem de bisiklet sürerek doyasıya eğlendi.

Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Yonca Kandemir söz konusu etkinlik ile bağımlılıkla mücadeleyi anlatmayı hedeflediklerini belirterek, “Bağımlılıkla mücadele konusunda engelleyici ve önleyici faaliyetlere yer veriyoruz. Gençleri akranları ile beraber olmaya, sosyal faaliyetlere, eğitim ve bu tarz aktivitelere yönlendiriyoruz. İnsanlar sevdikleri şeyleri yaptıklarında bağımlılıklarından uzak kalıyorlar. Bugün bağımsızlığa pedal çeviriyoruz. Hep beraber sağlıklı bir neslin neferleri olacağız” ifadelerini kullandı.

Kandemir, etkinliğe 528 kişinin katıldığına değinerek, koordinasyon ve organizasyonun sosyal medya ve okullara asılan tanıtım afişleri ile sağlandığını söyledi.

Etkinlik için koordine olan öğrenciler, Eymir Gölü girişinde buluştu ve buradan hareketle, bisikletleri ile göl çevresini gezdi. Etkinlikte renkli anlar da yaşandı. Bisikletleri arızalanarak yolda kalan öğrencilere arkadaşları yardım ederek turu tamamlamalarını sağladı.
Kaynak: İHA