Van'da AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.

AK Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 16 Nisan'ın da 90 yıllık cumhuriyet tarihinin en büyük zaferi olduğunu söyledi.

Kürtler ve bölge için 'evet' çıkmasının faydalı olduğunu dile getiren Kayatürk, 'Eski sistemde meclis sorunları çözen bir mekanizmaya sahip değildi. Artık bu sorun ortadan kalkacaktır. Bu sorunu gene meclis değil halkın kendisi referandum yoluyla çözmüştür. Geçmiş yıllarda sistemin nasıl işlemediğini Başbakan ve Cumhurbaşkanlarının kavgalarının hiç birimiz unutmuş değiliz. Ama 16 nisan sonuçlarıyla referandum da başarılı sonucumuzda bir çok tebrikler aldık. Bu konuda başarılı çalışma yürüttükleri için arkadaşlarıma teşekkür ederim.' diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise halk oylaması çalışmaları sırasında şehit edilen Adnan Vanlı'yı anımsatarak konuşmasına başladı.

Türkiye'de halk oylamasıyla bir dönüşüm gerçekleştiğini anlatan Soğanda, 'Bu dönüşüm ve değişim parti mensupları ve halkımız tarafından gerçekleşti. Biz bunları gerçekleştirirken şer odakları şerlerine devam ediyor. Bunlar referandum sırasında Adnan Vanlı kardeşimiz bir suikast sonucunda şehit ettiler. Her şeye rağmen seçim çalışmalarında zahmetler gördük ama Van, birlik beraberlikten yana, Reisicumhur'un yanında yer aldı.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, parti yöneticileri ve üyeler katıldı.

Kaynak: AA