Uluslararası Altın Ok Festivali

Balıkesir'de gerçekleştirilen festival kapsamında 16 ülkeden 37'si yabancı, 407 sporcunun katılımıyla düzenlenen yarışmalar başladı.

Balıkesir'de, 'Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali' kapsamında, 16 ülkeden 37'si yabancı 407 sporcunun katılımıyla düzenlenen yarışmalar başladı.

Balıkesir Terminali'nin arka tarafındaki alanda Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karesi Atlı Okçuluk Derneği tarafından düzenlenen festivalde savaşçı kıyafetleri giyen yerli ve yabancı sporcular yay gerip ok attı.

Etkinliğe, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katıldı.

Etkinlik öncesi, yetkililer dostluk ateşine odun attı. Yıldız ve Uğur, savaş malzemelerinin satıldığı stantları gezerek demir dövdü. Mehter takımı eşliğinde Han Otağı'na giren Vali Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile 'Han Kaftan'ı giyerek yabancı sporcular ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

- 'Biz büyük bir milletiz'

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin tarih ile modern hayatı aynı anda gözler önüne serdiğini belirtti.

Kültüre ve bu tür etkinliklere sahip çıkmanın önemini vurgulayan Yazıcı, 'Büyük milletler tarihi ve kültürüyle bir olur. Biz büyük bir milletiz. Biz bu geleneklerimizi modern hayatımıza da katarak devam etmeliyiz.' dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz da at ve ok sporunun Türklerin geninde yer aldığını söyledi.

Her iki sporun ata yadigarı olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Bugün Balıkesir'de 100 civarında atlı okçu sporcumuz var. Bu çok güzel. Umarım yüzyıllar boyu devam edecek bir festivalin başlangıcını yapmışızdır. Biz de istiyoruz ki İspanya'daki boğa güreşleri gibi uzun yıllar atlı okçuluk festivali burada yapılsın ve dünyanın her yerinde bu festival konuşulsun.' diye konuştu.

Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız da etkinliğe dış ülkelerden katılım olmasının daha çok ses getireceğini dile getirdi.

Yarışlarda, ata binen ve alanda bulunan hedef tahtalarını oklarla vurmaya çalışan sporcular kıyasıya mücadele etti.

Kaynak: AA