Turgutlu'da Yerel Tohum Festivali Düzenlendi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret Borsası ve Yaşam Derneği iş birliğiyle ''Yerel Tohum Festivali'' düzenlendi.

Ortapark'ta düzenlenen ve yerli tohumların vatandaşlara dağıtıldığı festivale, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, Yaşam Derneği Başkanı Seval Güneş, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalde, belediye korosu tarafından türküler okunurken, halk oyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar oynandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir araya gelme amaçları yerel tohumların yok olmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Amaçları temiz, lezzetli, besleyici tarım ürünleri üreterek çiftçi ve tüketicilerin refahını artırmak olduğunu ifade eden Şirin, 'Hedefimiz tarım kenti Manisamızdan, zengin topraklara sahip Turgutlumuz da yerel tohumların yok olmasının önüne geçmektir. Bu hedef doğrultusunda temiz, lezzetli, besleyici tarım ürünleri üreterek çiftçimizin ve tüketicilerimizin refahını artırmayı istiyoruz.'' dedi.

Yaşam Derneği Başkanı Seval Güneş ise yerli tohumların ülke için gerekli olduğunu ve günden güne de bu eksikliğin hissedildiğini söyledi.

Kaynak: AA