'STEM Projesi' Kız Çocuklarına Işık Tutuyor

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Sancar'ın öncülüğünde, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında üretken bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan proje kapsamında çeşitli illerde etkinlikler sürüyor

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde geçen yıl başlatılan STEM Projesi kapsamında, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında başarılı bireyler olmaları için etkinlikler düzenleniyor.

Teknoloji, Ekonomi ve Diplomasi Enstitüsünün organizasyonuyla, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde gerçekleşen 'STEM Projesi' kapsamında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Spor Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Kız çocuklarının fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında üretken bireyler olarak yetişmesini amaçlayan projenin Ankara ayağında çocuklar, eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcılık gibi alanlarda becerilerini geliştirecek etkinlikler yaptı.

Çocukların yaptıkları uygulamalarla farklı alanlarda bütünleşik eğitim aldığı proje geçen yıl başladı. Proje bu yıl da 'Yedi bölge, Yedi şehir' konseptiyle Ankara, Trabzon, Kars, Hatay, Gaziantep, İzmir ve İstanbul'da, 6. sınıfta eğitim gören 900 kız öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor.

- 'Yaratıcı düşünmeye teşvik ediyoruz'

Projenin Ankara Koordinatörü Gökçe Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek çocukların bilim ve teknoloji alanlarında özgüven kazanmalarını amaçladıklarını söyledi.

Türker, 'Projeyi 6. sınıftaki kız çocuklarıyla gerçekleştiriyoruz. Bunun sebebi çocukların bir an evvel bilimsel alanlarda bilgi edinmelerini ve ileride seçimlerini yaparken bu konuları hesaba katmaya bir an evvel başlamalarını istememizden kaynaklanıyor.' dedi.

STEM projesinin disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımı olduğunu belirten Türker, öğrencilerin farklı alanlardaki temel bilgi düzeylerini artırarak, yaptıkları uygulamalarla problem çözmek için onları yaratıcı düşünmeye teşvik ettiklerini söyledi.

Projeye katılan öğrencilerden Simay Başçuhadar da, proje kapsamında gerçekleştirdikleri bilimsel uygulamalardan büyük keyif aldığını ve her şeyi başarabileceğini gördüğünü ifade etti.
Kaynak: AA