KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Alanlı Kemer'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret etti.

Merkez Mahallesi'nde bir restoranda bir araya gelen Alanlı ve Gül, bir süre sohbet etti.

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Alanlı, Antalya'daki Yörük Şenliği programına katılmak için geldiğini, bu vesile ile Belediye Başkanı Mustafa Gül ile tanışmak için Kemer'e geldiğini söyledi. Kemer'i çok beğendiğini ifade eden Alanlı, Gül'ün ilçe tanıtımını çok iyi yaptığını ve bölgeyi Rus turizminin merkezi haline getirdiğini gördüğünü kaydetti.

Alanlı, Belediye Başkanı Gül'ün KKTC'ye hediye ettiği Atatürk heykeline zarar gelmemesi için üzerinin örtülü halde bekletildiğini belirterek, 'Heykelin dikileceği parkta çalışmalar devam ediyor. Hazırlıklar tamamlanınca Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü de davet edip açılışı yapacağız. İklimimiz, gelenek ve göreneklerimiz aynı. Bu yüzden Kıbrıs halkı Kemer'e çok sıcak bakıyor.' dedi.

Başkan Gül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun adını Kemer'de bir caddeye verdiklerini hatırlattı.

KKTC ile ilişkileri her zaman iyi tutmaya özen gösterdiklerini belirten Gül, ortak çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Ziyaret sonrası Alanlı Gül'e bir plaket verdi.

Alanlı ve beraberindekiler daha sonra Tekirova Mahallesi'ndeki 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktı.

Kaynak: AA