KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Raylı Sistemler Bölümü ile Mekanik Taşıyıcılar ve Ulaştırma Kulübü tarafından 'Raylı Sistemlerde Test ve Belgelendirme Eğitimi' düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda konuşan KBÜ Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akay, sektöre insan yetiştiren üniversiteler ile sektörün temsilcileri ve istihdam sağlayıcıları arasındaki yakın diyaloğun eğitim öğretimin gerçekten amacına uygun yapılabilmesi için önemli bir vasıta olduğunu söyledi.

Bu etkileşim ile öğrencileri daha iyi yetiştireceklerini ifade eden Akay, meydana getirdikleri katma değer ile yetinmeyerek yeni teknolojiler üretip patentler almak ve bu ürünleri başka ülkelere satmak gibi açılımlara gireceklerini belirtti.

Akay, DeBo ve AsBo şirketlerini ileride öğrencilerin de kurabileceğini kaydetti.

- Rektör Polat başkanlığındaki heyet Çad'da

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ın başkanlığını yaptığı heyet, Çad'a gerçekleştirdikleri iş birliklerine ve ikili görüşmelere imza attı.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 4 günlük ziyarette Çad'ın önemli üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları başta olmak üzere çeşitli alanlarda karşılıklı iş birliğine imza atıldığı ifade edildi.

Ziyarette yapılan ikili görüşmelerde ayrıca, lisans ve lisansüstü düzeyde Çad'ın lise öğretimi değerlendirme sistemi Baccalaureate sonucunda ilk 500'e giren 300 kadar öğrencinin Karabük Üniversitesinin yapacağı değerlendirme sonucunda KBÜ TÖMER'de Türkçe eğitimi alarak yükseköğretime başlayabilmesi için karşılıklı görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA