Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Kayseri'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzelendi.

Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası
Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, haftanın amacının, toplumda trafik bilincini yükseltmek ve kazaları azaltmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de her yıl binlerce insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, onbinlerce insanın yaralandığını, milyarlarca lira maddi zarar meydana geldiğini dile getiren Güney, şöyle devam etti:

'Kayseri'de 2 yıldır görev yapıyorum. Burada dikkatimi çeken husus, daha sarı ışıkta kornalar çalmaya başlıyor. Bu da demektir ki insanların birbirine saygısı zayıf. Bu bilinci artırmak zorundayız. Her geçen yıl yollarımız güzelleşiyor, kullanılan araçlar daha kaliteli olmuyor ama insanlardaki bilinç artmadıkça kazaların önü kesilmez. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı trafikte saygıya davet ediyorum.'

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya da Türkiye'deki ölümlü trafik kazalarında 2015'e göre geçen yıl yüzde 10 düşüş olduğunu belirtti.

Kayseri'de ise bu oranın yüzde 23'e yaklaştığını dile getiren Sarıkaya, 'Amacımız, insanların hayatlarını sağlıklı ve güvenli bir şekilde idame ettirebilmeleri. Bu oranın Kayseri'de yüzde 23'e ulaşması bizim için sevindirici.' dedi.

Sarıkaya, ayda yaklaşık 7 bin kişiye trafik eğitimi verdiklerine dikkati çekerek, amaçlarının cezalandırmak değil, can güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı.

Denetimsiz de olmayacağına işaret eden Sarıkaya, 'Eğitimlerimiz ve denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızdan da bizlere destek olmalarını bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, yılın okul servis şoförü seçilen İskender Kütük, halk otobüsü şoförü İsmail Yücel ve ticari taksi şoförü Ziya Savur ile hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gazi Paşa İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri sergilediği törenin ardından, trafikle ilgili kamu kurumlarının hazırladığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide, çeşitli silahlarla ateş edilerek tahrip edilen trafik levhaları dikkati çekti.

Kaynak: AA