İranlı Turizmciler Nemrut Krater Gölü'ne Hayran Kaldı

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) girişimleri sonucu, İran’dan Bitlis’e gelen 32 turizm acentesi firma temsilcisi, Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü'nü gezdi.

Doğası ve manzarasıyla Anadolu'nun yeryüzü cenneti olarak nitelendirilen eşsiz güzellikteki Nemrut Krater Gölü, İranlı turistleri adeta kendine hayran bıraktı. Gördükleri manzara karşısında mest olan İranlı turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sezonda ilk olarak İranlı turistleri ağırlayan Nemrut Krater Gölü’nü her yıl dünya ve ülke genelinden binlerce turist ziyaret ediyor.

Nemrut gezisiyle ilgili gazetecilere konuşan TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Bitlis-İran arasındaki turizm ve ticaret atağını geliştirmek amacıyla Bitlis’e davet ettikleri İranlı acente gurubuyla Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret ettiklerini söyledi.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret eden İranlı turizmciler, eşsiz güzellikteki manzaraya hayran kaldıklarını söylediler.

Gruba eşlik eden Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği Üyesi Ecevit Karaman ve Yahya Taşar ise bölgeye gelecek olan turistlerin konaklama anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli altyapı hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, şimdiden gelecek olan turist kafilelerini beklediklerini ifade ettiler.

İran’dan bölgeye turist getirmek için girişimlerde bulunacaklarını kaydeden İranlı acente temsilcilerinden Celil Abbasi de bölgenin çok güzel ve görülmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, bölgeyi gezip gördükten sonra İran’a döner dönmez bölgeyle ilgili güzel reklamlar yaparak Bitlis’in turist akınına uğramasını sağlayacaklarını kaydetti.

Nemrut Krater Gölü’ne hayran kaldığını ifade eden İranlı Leyla Rehper ise 'Bugün Nemrut Krater Gölü’ne geldik. Burası çok güzel ve harika bir manzarası var. Gerçekten inanılmaz müthiş bir yer. Bir sürü fotoğraf çektik. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA