Gezmiş, İnan Ve Aslan İzmir'de Anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 45. yılında İzmir’in Buca ilçesindeki ’Üç Fidan Anıtı’ önünde anıldı.

Gezmiş, İnan Ve Aslan İzmir'de Anıldı
İzmir’de bir araya gelen onlarca kişi, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 45. yılında anmak için buluştu. Sabah saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan onlarca İzmirli, üstlerine ‘unutmadık’ yazılı tişörtler giyip simgeleyen meşalelerle Betontaş’taki Üç Fidan Anıtı’na sessizce yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edildiği saatte andı. Anma töreninde duygu dolu anlar yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir konuşma yaptı. Piriştina, "Bizler aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Anma törenine, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 68’liler platformu üyeleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Kaynak: İHA