Fotoğraf Sanatçısı Kalfagil Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı Prof. Dr. Sabit Kalfagil, son yolculuğuna uğurlandı.

Kalfagil için Fatih Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazede Kalfagil'in ailesi taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Kalfagil'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Oktay Çolak, Fotoğraf Sanatçıları İbrahim Zaman, Nadir Ede ve İzzet Keribar ile Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Güler Ertan, Sabit Kalfagil’in fotoğraf sanatının bir çınarı olduğunu ifade ederek, Kalfagil'in Marmara Üniversitesinin fotoğraf bölümünü kurduğunu hatırlattı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Oktay Çolak ise Sabit Kalfagil’in Türkiye’de fotoğraf sanatının gelişmesine büyük katkı yaptığını anlattı.

Törenin ardından Kalfagil’in cenazesi, Topkapı Çamlık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: AA