'Çayda Marka Değeri Artırılmalı'

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Çay üretimindeki ve ithalatındaki başarımızı, özellikle butik çay işletmelerinin marka değerini artırarak daha üst seviyelere taşıyabiliriz'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin çay üretimindeki ve ithalattaki başarısının, özellikle butik çay işletmelerinin marka değerini artırarak daha üst seviyelere taşınabileceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin çay üretimindeki başarısının dünya çapında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çay üretiminde dünyada 5. sırada olduğunu ve 86 ülkeye çay ihraç edildiğini vurgulayan Palandöken, bunun yaklaşık 200 bin çay tarımı yapan büyük ve küçük işletmeler tarafından yapıldığını kaydetti.

Palandöken, çay üretimi kadar marka bilinilirliğinin de önemli olduğunun altını çizerek, 'Çay üretimindeki ve ithalatındaki başarımızı, özellikle butik çay işletmelerinin marka değerini artırarak daha üst seviyelere taşıyabiliriz. Çeşitlilik ne kadar artarsa tüketim ve ona bağlı olarak üretim de o kadar artar. Ülkemizde bu çeşitliliğe en büyük katkıyı ise butik çay işletmeleri yapmaktadır.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA