Anne Ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması Çalıştayı

Erzurum'da düzenlenen 'Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması Çalıştayı', Kars, Ardahan ve Erzincan'daki sağlık yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Erzurum'da, Kars, Ardahan ve Erzincan'daki sağlık yöneticilerinin katılımıyla 'Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması' Çalıştayı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen çalıştayda, anne ve bebek ölümleri detaylı analiz edilerek, ölümlerin azaltılması için alınması gereken tedbirler konuşuldu.

Sağlık evi ebelerinden üniversite hocalarına kadar her branş ve unvandan sağlık hizmeti sunucularının katıldığı toplantıda alınan kararlar, rapor haline getirilerek katılımcılarla paylaşıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Mahmut Uçar, yaptığı açıklamada, tüm sağlık hizmeti çalışanlarını temsilen 120 katılımcıyla gerçekleştirdikleri çalıştayın, anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesine katkı sunmasını temenni ettiklerini belirterek, çalıştayda alınan kararların kısa süre içerisinde kendilerince kitap haline getirilip sağlık çalışanlarına sunulacağını sözlerine ekledi.

Çalıştaya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Yenidoğan Bilim Dalı öğretim üyeleri, Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri, merkez ve ilçelerdeki kamu hastanelerinden hekimler, aile hekimleri, 112 çalışanları, hemşire ve ebeler ile Kars, Ardahan, Erzincan illerinden sağlık yöneticileri katıldı.
Kaynak: AA