AK Parti Bartın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Bartın'da, AK Parti Bartın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Özel bir salonda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yaptığı konuşmada, 16 Nisan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında Bartın’da yüksek oranda 'evet' çıktığını söyledi.

Türkiye’de yüksek oranda 'evet' çıkaran iller arasına girdiklerini belirten Milletvekili Tunç, şöyle konuştu:

'Ben bu sonuçlardan Bartın’ın bu başarısından emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz, referandumun ülkenin demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olacağını halkımıza anlattık. 'Hayır' cephesi halkı yanıltmaya çalıştı. Onlar 'evet' çıkınca 'kahvehaneler kapanacak', 'Cumhuriyet elden gidecek', 'dikta rejimi gelecek' dediler. Ama öyle bir şey asla söz konusu değildir. Sonuçta halk bir karar verdi. Halkın kararına demokrasilerde saygı duyulur. Ama bu ülkenin ana muhalefeti halkın vermiş olduğu bu kararı kabul etmiyor. Neymiş, oy pusulasında mühür yokmuş. Bu oy pusulası sahte mi? Sandık kurulu zarfları mühürlemedi diye siz bu halkın oyunu çöpe atarsanız o zaman haksızlık olmaz mı? Yüksek Seçim Kurulu bunun üzerine vatandaşın anayasal hakkını korudu ve oyları geçerli saydı. Ondan sonra Yüksek Seçim Kuruluna her türlü hakareti yaptılar. Şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklermiş, Avrupa’dan medet umuyorlar. Millet kararını verdi, millet Türkiye’de darbe anayasasının darbe özelliğini taşıyan maddelerini ayıkladı ve yepyeni demokratik bir anayasayla yoluna devam edecektir. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz.'

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez ilçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı ve partiler katıldı.

Kaynak: AA