'Yeşil İnci' Maçka Misafirlerini Bekliyor

Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yemyeşil ormanları ve çayırlarıyla da ziyaretçilerine doğanın güzelliklerini keşfetme imkanı sağlıyor Maçka Belediye Başkanı Koçhan: 'Bu yıl özellikle yayla şenlikleri ile alternatif yayla turizminin daha da gelişmesi için katkı sağlayacağız. Yeşil İnci Maçka, yayla turizmi ile Trabzon'da fark yaratacak'

MELTEM YILMAZ - Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yeni turizm sezonunda misafirlerini bekliyor.

Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izlerini ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunan Maçka, restorasyon kapsamında kapalı bulunan Sümela Manastırı'na alternatif olarak yayla turizmine yöneldi.

Son yıllarda Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği yerler arasında ilk sırayı alan Maçka, yemyeşil ormanları ve çayırlarıyla da ziyaretçilerine doğanın güzelliklerini keşfetme imkanı sağlıyor.

Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeri ile öne çıkan Maçka, 2 bin metre rakımdaki dağların eteklerine kadar ulaşan çam ormanları, daha yükseklerde yer alan yaylaları, temiz havası ve yöre halkınca 'göze' tabir edilen kaynak sularıyla da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürü ve Hamsiköy sütlacıyla da turistlerin ilgi odağı olan Maçka, yeni sezon öncesi ilk turistlerini ağırlamaya başladı.

- 'Yayla turizmine yöneldik'

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Sümela Manastırı ve çevresinde yeni düzenlemeler noktasında güzel çalışmalar yapıldığını dile getiren Koçhan, manastırın kapalı olmasının bölgenin turizm potansiyelini etkilememesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

'Maçka Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla yerli ve yabancı turist sayısını artırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da yayla turizmine yöneldik. Bu yıl özellikle yayla şenlikleri ile alternatif yayla turizminin daha da gelişmesi için katkı sağlayacağız. Yeşil İnci Maçka, yayla turizmi ile Trabzon'da fark yaratacak.'

- 'İyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum'

Koçhan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, 'Yeni turizm sezonu öncesi hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Sezonun ilk turistleri gelmeye başladı. Şu an ki ilgi bile bizleri son derece memnun ediyor. Yeni sezonda ziyaretçi sayımızın artacağını düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yayla turizmi kapsamında bölgeyi en fazla Arap turistlerin ziyaret ettiğini aktaran Koçhan, 'Bu yönde de yayla turizmine yönelik potansiyeli artırmak için her türlü alt yapı ve turizm yatırımını gerçekleştirdik. Bu yönde de dağ ve yayla turizminde de söz sahibi olmak istiyoruz. O yönde de bu yıl iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum.' diye konuştu.

Koçhan, ilçenin Trabzon ve Doğu Karadeniz ile Türkiye açısından önemli değerlere sahip olduğunu kaydederek, turizm potansiyelinden daha fazla pay almak için de farklı alternatiflere yöneldiklerini anlattı.

Kaynak: AA