Yeni İşim Girişim'de Kazananlar Belli Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim Programı' 2017 finali Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, TV programcısı Sami Altınkaya'nın moderatörlüğünü üstlendiği 'Demo Day' etkinliğine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, il protokolü, davetliler ve basın mensupları katıldı.

'Yeni İşim Girişim' Programı kapsamında tekstilden bilişime, mekatronikten elektroniğe, sağlık turizminden 3D yazıcı teknolojilerine kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için yarıştı.

Finale kalan on adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. On aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi.

Bu kapsamda Anıl Başaran Servisoft , Enes Irmak Sinek , Mücahit Kuralay da Biyomekatronik projesiyle Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.

Ayrıca yarışmanın dördüncüsü, beşincisi ve altıncısı 5 bin lira değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi altı aylık mentor danışman desteğinden yararlanacak.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, program kapsamında 48 Trakyalı genç girişimci beş ay boyunca özel bir eğitimden geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

'Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz program kapsamında adaylar iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 10 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan üç proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak.'

Kaynak: AA