Yankesicilik Yaparken Güvenlik Kamerasına Yakalandı

KızılayDikmen hattındaki dolmuşlarda yolcuların cep telefonlarını çalan Emrah K, Yankesicilik Bürosu ekiplerince yakalanarak sevk edildiği mahkemece tutuklandı Yankesicilik zanlısının dolmuşta bir kadının cep telefonunu soğukkanlı bir şekilde çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

CANKUT TAŞDAN - Kızılay-Dikmen hattındaki dolmuşlarda yolcuların cep telefonlarını çalan Emrah K, yakalanarak sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zanlının dolmuşta bir kadının cep telefonunu soğukkanlı bir şekilde çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'da Kızılay-Dikmen hattındaki dolmuşlarda yankesicilik yöntemi ile yolcuların cep telefonlarını çaldığı ve 10 ayrı olayın faili olduğu belirlenen Emrah K'nin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Polis, şüphelinin Etimesgut ilçesinde oturduğunu belirledi.

Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Yankesicilik Bürosu ekiplerince gözaltına alınan Emrah K'nin, benzer şekilde 10 yankesicilik suçuna karıştığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Kameraya takıldı

Zanlı Emrah K'nin bindiği bir dolmuşta genç bir kadının cep telefonunu çaldığı anlar, araç içindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera kayıtlarına göre, dolmuştan inmek için hareket eden kadına yaklaşarak soğukkanlı bir şekilde cebinden cep telefonunu çeken zanlı, kimse görmeden telefonu cebine koydu.
Kaynak: AA