Vücuttaki İnatçı Yağlardan Kurtulmanın Formülü

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, kadınların vücuttaki inatçı yağlardan kurtulmasının formülünün ‘liposuction(yağ aldırma)’ yaptırması olduğunu söyledi.

Vücuttaki İnatçı Yağlardan Kurtulmanın Formülü
Vücutlarındaki inatçı yağlardan kurtulmak isteyen kadınlara ‘liposuction’ öneren FBM Estetik ve Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Yaz döneminin gelmesiyle kadınlar da tatil hazırlıkları başladı.

Kıyafetler inceldi, kışlıklar rafa kaldırıldı. Kış kıyafetleriyle fark edilmeyen vücuttaki orantısız yağ birikimleri, şişlikler, vücut şekil bozuklukları hemen ortaya çıkıyor. Bu da kadınları ciddi şekilde rahatsız ediyor. Buna hazırlık için önceden diyetlere başlandı, kilolar verildi ama kiloların verilmesine rağmen, diyetlerin yapılmasına rağmen vücudun belli yerlerinde örneğin göbek bölgelerinde, bel bölgelerinde, basen bölgelerinde bazı insanların yağlarının gitmesi mümkün değildir. Bazı kadınlarda sporla ya da diyetle vücudun belli bölgelerindeki yağların gitmesi mümkün değildir. Bu yağlara biz spora ve diyete dirençli yağlar diyoruz. Dolayısıyla spora ve diyete dirençli yağ birikimleri olan kadınlar ciddi derecede bu yağlarından, bu problemlerinden ve şekil bozukluklarından rahatsız oluyorlar. Bunun tek bir çaresi liposuctiondır. Mutlaka plastik cerrahlar tarafından orantısız yağ birikimi olan bölgeye liposuction yapılması gerekir. Liposuctionın değişik yöntemleri vardır. Bunların hepsinin amacı vücutta orantısız birikmiş olan yağların o bölgeden uzaklaşarak kadınsı beden figürünün yeniden oluşmasıdır” dedi.



“Liposuction bir vücut şekillendirme, vücut kıvrımlarını oluşturma yöntemidir”

Vücuttaki orantısız yağ birikimleri çok ciddi şekilde kadınların moralini bozduğunu ifade eden Akbaş, “Onları demoralize eder ve onların özgüvenlerini etkiler. Hatta bu nedenden dolayı bazı kadınlar tatile gitmediklerini, havuza girmediklerini ve belli kıyafetlerini asla giyemediklerini söylerler. Bu da onların psikolojilerine olumsuz tesir yapar. Bu durumda olan kadınlar tabii ki diyet ve spor ile yapabileceklerini yapacaklar ama bunlardan sonra halen vücutta kalan orantısız yağların tedavisinde tek çözümün plastik cerrahi yöntemi ve liposuction yöntemi olduğunu unutmamalıdır. Liposuction zor bir uygulama değildir. Bazen lokal anestezi altında bile yapılabilir. Operasyon sonrası kadınlar aynı gün evine dönebilirler. Bazen de bir gece hastanede yatmaları da gerekebilir. Çok kısa sürede kadınlar günlük hayatına, iş hayatına liposuction sonrası rahatlıkla dönebilirler. Böyle problemi olan kadınlara kesinlikle liposuction yöntemi ile vücudun şekillendirmeyi tavsiye ediyorum. Yoksa liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Liposuction bir vücut şekillendirme, vücut kıvrımlarını oluşturma yöntemidir. Günümüzde de bundan daha başarılı bir yöntem yoktur. Hatta bazı kadınlarda kesinlikle ne sporla ne diyetle ne de başka bir yöntemle çözümü mümkün değildir” diye konuştu.

Kaynak: İHA