Tunceli Hızır Gölü'nde 'Hıdırellez' Etkinliği

Tunceli’da baharın gelişini hatırlatan Hıdırellez nedeniyle Hızır Gölü’nde etkinlik düzenlendi.

Tunceli Hızır Gölü'nde 'Hıdırellez' Etkinliği
Baharın gelişini hatırlatan Hıdırellez günü nedeniyle Tunceli Belediyesi tarafından Hızır gölünde etkinlik düzenlendi.

Mumlar yakılan etkinlikte Alevi dedesi tarafından dua edilerek, lokma dağıtıldı. Vali Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Hasan Çiçek mum yakarak, lokma ikram etti.

Hızır Aleyhisselam ile İlyas Peygamber’in buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdırellez’e kent insanının büyük önem verdiğini belirten Vali Vekili Hasan Çiçek, “Alevi kültürümüzde, Tunceli kültürümüzde büyük önem atfedildiği için belediye olarak Tuncelili kardeşlerimizin kültürüne destek vermek ve yanlarında olmak istedik. Geçen hafta Kahramanmaraş’taydım. Orada farklı bir gelenek vardı. Her yerde farklı bir gelenek farklı bir görenek var. Türkiye’nin güzelliği buradan geliyor. Türkiye’nin her yerinde sadece böyle bir gelenek olsaydı bu kadar güzel olmazdı. Maraş’ta ayrı Tunceli’de ayrı, Sivas’ta ayrı, Yozgat’ta ayrı bir gelenek. Memleketimizin güzelliği de buradan geliyor” dedi.

Vatandaşlar ve Vali Vekili Hasan Çiçek’in yer aldığı etkinliğe Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, Alevi dedeleri ile kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: İHA