Simav'da Kur'an-I Kerim Ziyafeti

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde, Kur’an-ı Kerim okumada dünya birincisi Ali Tel’in de katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Simav'da Kur'an-I Kerim Ziyafeti
Çitgöl beldesindeki etkinlikte konuşan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, insanlığın Peygamberimize gösterdiği doğru yola ihtiyacı olduğunu belirtti.

Hazırlar, “Bu Kur’an ziyafetini hazırlayan ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Peygamberimizi anarak ona olan sevgimizi de dile getirmiş oluyoruz. Bu yıl Hazreti Peygamber ve güven toplumu konularını ele aldık” dedi.

Hafız Mehmet Tuna’nın Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlikte, Çitgöl Belediye Başkanı Yüksel Ünal, bu yıl 3’üncü olarak gerçekleştirdikleri bu etkinliğin devam edeceğini belirterek, katılımcılara selamlama konuşması yaptı. Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç ortaokulu öğrencilerinin ilahileri ile hafız Ahmet Yüksel’in kasidesinin ardından, Türkiye ezan okuma birincisi Mehmet Tuna ile hafız Ahmet Yüksel tarafından çifte ezan okundu, katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Çitgöl Yeni Camii İmam Hatibi İsmail Ünlü’nün sunumunu yaptığı etkinliğe, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Simav Müftüsü İbrahim Yavuz, çevre ilçe müftüleri, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği, dünya birincisi hafız Ali Tel’in Kur’an tilaveti, Simav Müftüsü İbrahim Yavuz’un duası ve hediye takdimleri ile sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA