Safranbolu'da Sergi Açılışı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından 2016-2017 yılı kurslarında yapılan ürünlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

SAKEM Tarihi Çarşı Şubesinde yapılan açılışta konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vazifelerinin çalışana, üretene bir şeyler yapmak, isteyene destek olmak olduğunu ifade eden Bulacak, 'Böyle bir kurumu Safranbolu'ya kazandıran başta Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ev hanımlarının kendilerine hem yeni meslekler öğreten hem de maddi kazanca dönüştürmelerinin mutluluk verici olduğunu söylemek istiyorum.' diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da boş zamanların değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kursların Halk Eğitim Merkezi himayesinde İŞKUR ortaklığında açıldığını aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

'Kurslarımızla ilgili kursiyerlerimizden olumlu düşünceler almak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah ileride açacağımız kurslarda yine aynı görüşler olacak. Bizler kursiyer değil, sanatçılar yetiştirmekteyiz. Buna herkes biraz sonra şahit olacak. Yine bu kapsamda bu yıl SAKEM şubelerimizde 221 farklı branşta 5 bin 556 kursiyere hizmet vermekteyiz. Bu gerçekten önemli bir rakam. Bununla birlikte cezaevinde, üniversite yurtlarında, yetiştirme yurtlarında, kadın sığınma evlerinde, yatılı okullarımızda da değişik branşlarda kurslar açtık.'

Konuşmaların ardından Bulacak, Aksoy, Karabük İŞKUR Müdürü Coşkun Güven ve Safranbolu Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş filografı, nakış, telkırma ve iğne oyası çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Kaynak: AA