Porto Riko'da 184 Devlet Okulu Kapatılıyor

Uzun süredir borç krizinden çıkamayan Porto Riko'da tasarruf amacıyla 184 devlet okulunun kapatılacağı bildirildi.

Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Yolanda Rosaly, Associated Press muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin milyonlarca dolar tasarruf etmek amacıyla ay sonuna kadar 184 devlet okulunu kapatma kararı aldığını belirtti.

Kapatılacak okullarda eğitimlerine devam yaklaşık 27 bin öğrencinin diğer okullara nakledileceğini kaydeden Rosaly, Eğitim Bakanı Julia Keheler'in konuyla ilgili olarak daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Porto Riko'da bin 292 devlet okulunda 365 bin öğrenci eğitim görüyor.

İçişlerinde bağımsız olmasına rağmen ABD toprağı statüsüne sahip Porto Riko'nun Valisi Ricardo Rossello, önceki gün adanın kreditörlerle yapılan müzakerelerde başarı sağlanamadığından federal iflas mahkemesine başvuracağını açıklamıştı.

ABD yönetimi tarafından adadaki borç krizine yönelik geçen yıl çıkarılan 'Porto Riko Denetim, Yönetim ve Ekonomik İstikrar Yasası' (PROMESA) çerçevesinde borç yapılandırmasına gidebilecek. Porto Riko hükümeti, böylece kreditörlerinden borçlarının hafifletilmesini talep edebilecek.

Ada, eski Başkan Barack Obama'nın imzasını taşıyan bu yasa sayesinde borçlarının bir bölümünü Temmuz 2016'dan bu yana dondurmuştu.

Kaynak: AA