Öğrencilerin Yüreğine Gitarla Girdi

Kadirli ilçesinde öğrencilerine müziği sevdirmek için ücretsiz gitar kursu veren müzik öğretmeni, durumu olmayan öğrencilerine diğer öğretmenlerin desteğiyle gitar hediye ederek kurstan geri kalmamalarını sağlıyor.

Mustafa Konaklı Ortaokulu'nda müzik öğretmeni olan Erman Türköz, öğrencilerin boş zamanlarını verimle değerlendirmesi ve müziği daha çok sevmeleri için okulda ücretsiz gitar kursu vermeye başladı.

Öğrencileri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve derslerde yorulan beyinlerini rahatlatmak için 6 ay önce gitar kursu vermeye başladığını belirterek, 15 öğrenciyle başladığı kursla çocuklara müziği sevdirmeye çalıştığını dile getiren Türköz, şunları söyledi:

'Öğrencilerimizin yaşamlarını daha eğlenceli yapmak ve yeteneklerinin farkına varmaları için okul idaremizin desteğiyle müzik kursu açtık. Öğretmenlerimizin desteğiyle gitar almaya durumu olmayan ve kursa gelmek isteyen öğrencilerimizin bazılarına gitar temin ettim. Daha sonra bazı öğrencilerin gitar çalmasıyla birlikte diğer öğrenciler de ailelerine gitar aldırdı. Ve şimdi 15 kişilik bir koro oluşturduk. Okulda küçük konserler veriyoruz.'

Okul Müdürü Necati İnce, öğrencilerin ilgi ve istekleri doğrultusunda yeteneklerini ön plana çıkarmak için açtıkları kursun faydasını gördüklerini dile getirerek, 'Okulumuzu eğitim ve öğretimin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda kurslar açıyoruz. Özellikle müzik kursunda öğrencilerin gitar çalma isteği bizleri mutlu etti. Emeği geçenleri kutluyorum.' diye konuştu.

Öğrencilerden Aleyna Türkmenoğlu ise çocukluk hayali olan gitar çalmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, 'Öğretmenimiz sayesinde boş zamanlarımızı iyi değerlendiriyoruz. Canımız sıkılmıyor. En güzel oyunumuz oldu, televizyonda dinlediğimiz şarkıları biz de çalıyoruz. Çocukluk hayalim olan gitar çalmayı başardım. Müzik öğretmenimize teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA