Kitabı Sevdiren Öğretmenlere Balkanlar Gezisi

"Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü görev alan 50 öğretmen, Balkanlar’da Osmanlı mirası ve ata yadigarı toprakları ziyaret etti.

Kitabı Sevdiren Öğretmenlere Balkanlar Gezisi
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler kültür gezisine gönderildi. Öğretmenlerden oluşan 50 kişilik ekip; Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan’ı kapsayan bir tarih ve kültür gezisi yaptı.

Son Osmanlı camisinde dua ettiler

Esenler Dörtyol Meydanı’ndan belediyeye ait otobüslerle yola çıkan ekip, 6 gün boyunca unutamayacakları günler yaşadı. Ekip ilk olarak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Avusturyalılara karşı yapılan savaşta şehit düşen Silahdar Damat Ali Paşa’nın türbesini ziyaret etti. Osmanlı’dan kalan son cami olma özelliği taşıyan Bayraklı Camii’nde Cuma namazını kılıp dualar eden ekip, gezinin ikinci gününde Saraybosna’ya geçerek şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Tarihi ve kültürel mekanları gezdiler

Kosova’da Prizren ve Priştine şehirlerini gezen ekip, Priştine’de bulunan Sultan Murad kabrini ziyaret ederek dualar ettiler. Gezinin 5. günü Makedonya’da Kalkandelen Harati Baba Tekkesi’ne yaptıkları ziyarette Makedon görevlilerden bilgi aldılar. Gezi süresince; Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek ve Sırbistan’daki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden öğretmenler, gezdikleri yerlere hayran kaldıklarını söylediler.

Gezdikleri yerlerde bol bol fotoğraf çekip mekanlar hakkında rehberlerden bilgi alan öğretmenler, yurtdışındaki Osmanlı mirası ve ata yadigârı toprakları yakından tanıma şansı yakaladılar.
Kaynak: İHA