Kato'da Operasyon 16'Ncı Gününde

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı bölgesinde başlattığı geniş kapsamlı operasyon 16’ncı gününde devam ediyor. Mehmetçik, 2 bin 600 rakımlı dağa Türk bayrağı astı. Bayrağın asılma videosu, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Kato'da Operasyon 16'Ncı Gününde
TSK’nın, Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesindeki terör örgütü PKK mensupları ile sığınak ve barınaklarına yönelik 16 gün önce güvenlik korucularının da katılımıyla başlattığı geniş kapsamlı operasyon aralıksız sürüyor. Güvenlik güçleri, hava sıcaklığının zaman zaman eksi 15 dereceyi bulduğu ve karların henüz erimediği 2 bin 600 rakımlı dağda, teröristlerin inlerine giriyor. Sarp kayalıkları aşan güvenlik güçleri, bölgedeki mağaraları tek tek arıyor. Güvenlik güçlerine, Atak tipi helikopterler de havadan destek verirken, dün yapılan arama faaliyetlerinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Öte yandan Mehmetçik, Kato’ya Türk bayrağı da astı. 3 asker tarafından dağın en yüksek tepelerinden birine bayrağın asıldığı sırada çekilen ve sosyal medyada yayılan video, beğeni üstüne beğeni aldı.
Kaynak: İHA