Karşıyaka'ya 'Avrupa Şeref Bayrağı' Ödülü

Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 'Avrupa Şeref Bayrağı' ile ödüllendirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açıklamada, katıldıkları uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurdukları iyi ilişkiler ve yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar neticesinde bir ödüle daha layık görüldüklerini belirtti.

Yürüttükleri çalışmalarla son 3 yıllık dönemde Avrupa Konseyi'nin verdiği '12 Yıldız Şehri' unvanını ve Avrupa Diploması'nı aldıklarını ifade eden Başkan Akpınar, Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen 'Altın Yaldızlı Avrupa Şeref Bayrağı'nın da sahibi olduklarını kaydetti.

Bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Akpınar, şunları kaydetti:

'Ödül sayesinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği nezdinde Karşıyaka ve İzmir'in marka değeri artacak. Yeni hibe kaynaklarına ve proje ortaklıklarına erişim sağlanacak. Avrupa'dan yeni kardeş şehirler edinmenin önü açılacak. Ödül, yıl içinde Karşıyaka'ya gelecek Avrupa Konseyi yöneticileri tarafından bir törenle takdim edilecek. Avrupa Ödülü yolundaki ikinci aşamayı da geçerek Avrupa Şeref Bayrağı'na layık görülmek bizleri onurlandırdı. Şimdi hedefimiz Avrupa Ödülü'ne uzanmaktır.'

Kaynak: AA