Karabük'te Sertifika Töreni

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğünce Fatih ve 100. Yıl mahallelerinde düzenlenen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kursların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Kurslara vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Vergili, şöyle konuştu:

'Sosyal yaşam merkezi yapma kararı verdiğimizde herkes ne işe yarayacağını merak ediyordu. Bizim bir kişiye faydamız olsa bu bize yeterli diye düşünüyorum. Buradaki en büyük faktörlerden birisi, bir kişinin okur-yazar diploması alması bizim için çok önemli. Burada Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizlere destek veriyor. Bir kişi için bile sınıf açabiliyoruz. Herhangi bir sebep ile vatandaşımız okuyamamış olabilir. Bu arkadaşlarımızın bir an önce okur yazar olmasını sağlayabilmek lazım. Benim en çok üstünde durduğum konulardan bir tanesi okuma yazma konusudur.'

İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Güngören ise, bu tür etkinliklere geldiklerinde yaşamanın, yaşatmanın, üretmenin tam manasıyla hayat bulduğunu gördüklerini belirtti.

Kursların açılmasında emeği olanlara teşekkür eden Güngören, 'Mahallelerimizin hepsinde sosyal yaşam merkezleri vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün etkinliklerini sergileme fırsatı buluyoruz. Burada yaşlılarımız, kadınlarımız, çocuklarımız hayat buluyor. Bu hayat evlere mutluluk olarak gidiyor. Bu hayat evlere üretmenin güzelliği olarak gidiyor. Yapmanın, yaşatmanın güzelliği olarak gidiyor.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA