İşçi Filmleri Çankaya Evleri'nde

Hobiden meslek edinmeye kadar geniş bir alanda eğitim verilen Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri’nde semt sakinleri sanatla da buluşuyor. 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde yer alan filmler, Çankaya Evleri’nde ücretsiz olarak gösteriliyor.

İşçi Filmleri Çankaya Evleri'nde
İsmail Cem Çankaya Evi’nde Yönetmen Burcu Erdem’in “Mesai” ve Yönetmen Xiaoyu Qin’in “Iron Moon” filmlerini izleyen semt sakinleri, festival filmlerini evlerine çok yakın olan Çankaya Evi’nde izlemekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Festivalde yer alan kısa ve uzun metrajlı filmler, 8 Mayıs günü saat 12.00’de Karapınar, 9 Mayıs günü saat 13.30’da Bademlidere, 10 Mayıs günü saat 13.30’da 100. Yıl, 11 Mayıs güün saat 14.00’te Çiğdem, 12 Mayıs günü saat 14.00’te Sokullu Çankaya Evi’nde de gösterilecek.

15 ülkeden 61 film

Bu yıl da emeği ve emekçileri beyaz perdeye taşıyan festival kapsamında Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturma amaçlanıyor. Ankara’da, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’la eş zamanlı olarak “Cesaret” temasıyla başlayan festivalde 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterilecek. Amaçları arasında işçi filmi üretimini özendirmek de yer alan festivale ilişkin ayrıntılı bilgi www.iff.org.tr adresinde yer alıyor.
Kaynak: İHA